Uncategorized Watsu

Watsu – egy terapeuta szemével

Minden embernek alapvető szükséglete, hogy dolgozzon a lelki épsége, és békéje megteremtésén. Különösen igaz ez a terapeutákra, akik a segítő szakmában dolgoznak, hiszen csak úgy tudnak hitelesen segíteni másokon, ha először a saját házuk táján sepregetnek, és a saját lelküket hozzák rendbe.

Hangterapeutaként bizony nekem is vannak olyan napjaim, amikor nem érzem a teljességet és a harmóniát. Olyankor minden rossz, semmi nem jön össze, olyan érzés, mintha nem lennék áramlásban, mintha folyamatosan akadályokba ütköznék.

Alapvetően nagyon kísérletező típus vagyok, szeretek kipróbálni mindent, és új dolgokat megtapasztalni. Pont egy ilyen mélypontom közepette jött a gondolat, hogy kipróbáljam a Watsu terápiát Hajninál.

Nem nagyon tudtam mire számítsak, annyi infóm volt, hogy a vízben fog majd úsztatni, lebegtetni. Nem volt semmi elvárásom, puszta kíváncsisággal vágtam bele a dologba, ami szerintem mindig nagyon jó alapot biztosít mindenhez. Hogyha túl sok az elvárásunk, biztos nem azt kapjuk amire számítunk, de ha nem számítunk semmire, csak a kíváncsiság motivál, akkor csalódás biztosan nem érhet.

A víz a medencében nagyon kellemes meleg volt, az időjárás csodálatos, Hajni személyisége pedig megnyugtató és bizalom ébresztő. Sikerült a szeánsz során nagyon mélyre mennem, teljesen átadni magam az áramlásnak. Nagyon jó volt megtapasztalni ezt az érzést, a sok akadozás után, végre újra áramlottam testileg és lelkileg is. Végig az egy óra ebben a kellemes FLOw-ban telt, és elképesztően megnyugtató érzés volt.

Tonnás súlyoktól szabadultam meg, és sikerült elgörgetnem az utamból a saját magam által odahelyezett akadályokat. Még ezen a napon, kicsit később tartottam egy hangfürdőt. Teljesen benne voltam még ebben az áramlásban, kitartott az állapot. A hangfürdő során végig éreztem a vizet, a hullámzást, ezeket a különleges energiákat. És amikor végeztünk, és következett az a rész, amikor átbeszéltük a résztvevőkkel a tapasztalataikat, akkor lepődtem meg a legjobban. Mindenki tengerről, hullámokról, vízről, áramlásról beszélt. Teljes mértékben sikerült átadnom nekik az érzéseimet, a megéléseimet amiket a Watsu terápia megélése közben szereztem

Hihetetlen jó élmény volt, és imádom az ilyen katartikus pillanatokat. Azóta eltelt már egy kis idő, de még mindig csodás harmóniában és Flow-ban vagyok.

– Anett –

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.